Haku

Laina-ajat, -määrät, uusiminen ja varaaminen

Satakirjastojen käyttösääntöjen liite 1.

Aineiston laina-aika voi olla 1–28 vuorokautta.

Kirjat ja musiikkiäänitteet 28 vrk

DVD:t, Blu-rayt, 4K:t, VHS:t, konsolipelit ja lehdet 14 vrk (kirjastoautoissa 28 vrk)

Pikalainat 14 vrk

Joissakin kirjastoissa on palautusluukku. Luukun kautta palautettu aineisto rekisteröidään palautetuksi seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Lainojen palauttaminen luukun kautta on asiakkaan vastuulla.

Asiakas saa halutessaan 1-5 päivää ennen eräpäivää ilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostilla, mikäli kirjastolla on asiakkaan sähköpostiosoite. Eräpäivä on sitova, vaikka asiakas ei olisikaan saanut ilmoitusta lähestyvästä eräpäivästä. Kirjastot eivät vastaa tietoliikenneyhteyksien häiriöistä, eivätkä häiriöt vähennä mahdollisia maksuja.

Yhden asiakkaan lainojen enimmäismäärä voi olla korkeintaan 150, josta

CD-levyjä korkeintaan 50 kpl

DVD-levyjä korkeintaan 30 kpl

Konsolipelejä korkeintaan 10 kpl

Blu-ray –levyjä korkeintaan 10 kpl

Lainat voi uusia 8 kertaa. Uusimisen voi tehdä kirjastossa, puhelimitse tai verkossa. Uusiminen ei onnistu, jos aineistosta on varauksia tai asiakas on menettänyt lainausoikeutensa. Joidenkin aineistojen uusimisessa voi olla rajoituksia, esim. pikalainoja ei voi uusia.

Satakirjastojen aineistoa voi varata. Varaaminen on maksutonta. Varauksen voi tehdä kirjastossa, puhelimitse tai verkossa. Varattu aineisto on noudettava 7 päivän kuluessa saapumisilmoituksen lähettämisestä.