Haku

Kirjastovierailut ja -opastus

Tervetuloa opastetulle vierailulle Satakirjastoosi!

Kerromme luokallesi, harrastusryhmällesi tai kerhollesi kirjaston palveluista, vinkkaamme kirjoja ja opastamme kirjastonkäytössä ja tiedonhaussa.

Ota yhteyttä kirjastoosi ja kerro mitä haluatte vierailulla tehdä. Muistathan, että Satakirjastoja on kaikenkokoisia. Räätälöimme kirjastoelämyksen sinulle ja ryhmällesi kirjaston mahdollisuuksien mukaan. Kirjasto on toki käytettävissä luokallesi tai ryhmällesi myös ilman ohjattua opastusta.

Mitä opastetulla kirjastovierailulla voi tehdä?

Kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetus

Kirjastonkäytön opetus mukautetaan luokan tarpeiden mukaan (esim. maahanmuuttajat, erityisoppilaat ym.). Kirjastonkäytön opetus voi olla myös hauskaa aarteenmetsästystä tai kirjastosuunnistusta – esitä rohkeasti toiveesi kirjastolle.

Lukuharrastuksen edistäminen; kirjavinkkaus

Kirjaston henkilökunnalla on hyvä käsitys siitä, millaista eri-ikäisille ja eritasoisille lukijoille voi suositella.

Kirjojen lainaus koululuokille

Kirjastosta voi lainata mukaan pulpettikirjat. Henkilökunta auttaa tietyn aihepiirin mukaisten kirjojen etsimisessä ja kerää luokallenne tarvittaessa toiveiden mukaisen kirjapaketin

Teemapäivät kirjastossa

Kirjastoissa vietetään joskus myös teemapäiviä. Tule viettämään esimerkiksi Lainan päivää, Kalevalan päivää tai Kirjan ja ruusun päivää kirjastoon.

Kirjoja, lehtiä ja muuta aineistoa harrastusryhmällesi

Olit sitten heppatyttö, tietokonepelaaja, kitaristi tai jalkapalloilija, kirjastosta löydät harrastustasi tukevaa aineistoa.

Soita, lähetä sähköpostia tai tule käymään ja kerro, mitä ryhmäsi haluaa tehdä kirjastossa!

Löydät oman kirjastosi yhteystiedot Kirjastot-sivulta!

Huomaa, että joillakin Satakunnan kunnilla on omat kulttuuriopetussuunnitelmansa ja kirjastopolkunsa. Voit myös näistä opetussuunnitelmista ja poluista saada vinkkiä kirjastovierailuusi.

Porin Kirjastopolku esi- ja perusopetukselle