Haku

Kirjallisuus

Porin lukuhaaste 2022

Osallistu Porin lukuhaasteeseen 2022!

Lue vuoden aikana 30 kirjaa. Kun saat haasteen valmiiksi, palauta täytetty lomake kirjastoon. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja vuoden lopulla. Lukuhaasteen ovat toteuttaneet yhteistyössä PSYL:n yläkoulu ja Porin kaupunginkirjasto.

Voit keskustella ja vaihtaa kirjavinkkejä muiden osallistujien kanssa Facebookissa kaikille avoimessa Porin lukuhaaste -ryhmässä. Voit myös jakaa somessa hashtagilla #porinlukuhaaste.

Lukuhaasteen ovat toteuttaneet yhteistyössä PSYL:n yläkoulu ja Porin kaupunginkirjasto.

Tulosta haastelomake (pdf)

Kirjallisuusohjelmat

Kirjablogit

Annelin lukuvinkit

Suomalaisten kirjablogien uusimpia päivityksiä.

Kirjahyllyt

Kirjasammon lukijoiden omia kirjahyllyjä.

Ajankohtaista

Kysy kirjallisuudesta

Kysy kirjastonhoitajalta

Voit jättää tänne kirjallisuusaiheisen kysymyksen, johon on ollut vaikea löytää vastausta muualta. Vastaajina toimivat suomalaisten kirjastojen ammattilaiset.

Jätä kysymys
Vastausten haku

Viimeksi kysytty

Satakirjastot-suosittelija

Kokeile Satakirjastojen suosittelija-mobiilisovellusta

Satakirjastot-sovellus suosittelee käyttäjälle kiinnostavia kirjoja ja ehdottaa ajankohtaisia tapahtumia. Älypuhelimeen ladattava suosittelijasovellus tuo henkilökohtaiset kirjastoapulaiset jokaisen satakuntalaisen käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta.

Kirjasuosituksia antavat tekoälyllä toimivat suosittelijabotit Augustina, Hjalmar, Konstantina, Nikodemus, Sikuriina ja Sigfrid. Jokainen niistä osaa suositella eri aihealueiden kirjoja. Suosittelija tarjoilee ehdotuksia tuoreista, vuosina 2010–2018 ilmestyneistä kirjoista.

Satakirjastot-suosittelija on ladattavissa Google Play -kaupassa ja Applen App Storessa. Maksuton sovellus löytyy helpoiten hakusanalla satakirjastot.

Katso lyhyt ohjevideo!